Vijesti

U vožnji joj se zapalio auto, zaustavila ga, vatra zahvatila i drugi

Ženska osoba A.C. prijavila je nešto poslije ponoći policiji da je u momentu upravljanja autom došlo do zapaljenja automobila marke Fiat Puno.

Noćas su, nešto poslije ponoći, u Čika Jovinoj ulici u Sjevernoj Mitrovici, ispred zgrade u blizini restorana “Rio”, izgorjela dva auta ali je vatru na automobilu dok se još uvijek kretao prethodno policiji prijavila vozač auta u pokretu sa kojeg je vatra i prešla na drugo vozilo.

Ženska osoba A.C. prijavila je nešto poslije ponoći policiji da je u momentu upravljanja autom došlo do zapaljenja automobila marke Fiat Puno.

Ona je uspjela da auto zaustavi, ali je auto izgorio, a vatra je zahvatila i automobil marke Pasat koji je bio parkiran u neposrednoj blizini auta koji je gorio.

Vatru su ugasili vatrogasci. Nije niko povređen.

Informacije je za KoSSev potvrdio zamjenik komandira PK za region sjever, major Besim Hoti, pozivajući se na rezultate policijske istrage, kao i svjedočenje vatrogasaca.

Iako je uništeno drugo vozilo, odnosno za tužioca postoji sumnja da je izvršeno krivično djelo, usljed toga što je A.C. incident prijavila policiji u vrijeme kada je izbio požar, postoje olakšavajuće okolnosti na osnovu kojih je tužilac ostavio stranama mogućnost da se poravnaju van spora.

A.C. u toku dana očekuje davanje i pisane izjave u stanici policije.

info-ks.net


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button