Vijesti

Carinici pronašli preko 2.000 paklica cigareta u autobusu iz Prizrena

Srbijanski carinici su u subotu, u saradnji sa policijom otkrili i spriječili pokušaj krijumčarenja 42.000 komada različitih cigareta na graničnom prelazu Batrovci, saopštila je Uprava Carina Srbije.

Neprijavljena roba je otkrivena u spratnom autobusu kosovskih registarskih oznaka, kojim je iz Prizrena ka Švicarskoj putovalo 70 putnika.

Tokom detaljnog pregleda “dabldekera” sa prikolicom za prtljag putnika, uočeno je da su na prednjem unutrašnjem zidu autobuske prikolice vršene prepravke, a uz pomoć daljinomera otkrivena su i neslaganja u njegovoj dubini, stoji u saopštenju.

Kada je pregrada demontirana, carinici su pronašli “bunker” ispunjen sa 2.100 paklica cigareta marki:  “marlboro”, “parlament”, “sobranje”, “davidov” i drugih.

Zaplenjene cigarete su zajedno sa autobusom i jednim od vozača, 27-godišnjim državljaninom Srbije iz Velikog Trnovca koji se prijavio kao njihov vlasnik, predate u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

Kossev


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button