Vijesti

Zemaj: Zdravstvu potrebni bolji uslovi

Vršilac dužnosti ministra zdravlja Armend Zemaj ocenio je da Kosovo uspešno upravlja pandemijom, prenosi Ekonomia Onlajn.

“Ne mogu da kažem da smo postigli sve što smo želeli, ali naši ciljevi su donekle uspešno ostvareni. Dali smo primer u upravljanju pandemijom. Tokom ovih meseci uspeli smo da povećamo broj kreveta poboljšavajući uslove lečenja na Kosovu. Tokom pandemije nismo imali radno vreme, ne samo moj kabinet, već i celo zdravlje.

Ponosan sam i na naše građane, lekare, medicinske sestre i bolničko osoblje. Od 1. jula na Kosovu je registrovano mnogo smrtnih slučajeva i novih slučajeva koronavirusa. Dok su 1. jula registrovana 54 smrtna slučaja, danas, 26. decembra, imaamo još 1.244 umrlih, ukupno 1.298 preminulih”, izjavio je vršilac dužnosti ministra zdravlja.

Zemaj je dodao da zdravstvo želi sistemsko poboljšanje uslova, a ne budžetski suficit.

„Zdravstvo bi trebalo da bude nacionalni prioritet. Imamo izvanredne lekare i medicinske sestre kojima je potrebna veća pažnja države. Odobreni budžet iznosi 81.742.287 evra, a potrošeno je 45.042.496 evra. Zaposleno je 200 zdravstvenih stručnjaka. Zaposleno je 1.500 specijalista i 375 drugih stručnjaka “, istakao je ministar Zemaj.

Kosovo Online / Ekonomia Online


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button