Region

Dodik: Gdje god se krećem u Sarajevu ljudi mi pokazuju srednji prst

I dok Milan Tegeltija još razmatra moguću ostavku na mjesto predsjednika VSTV, danas je zaključio kako nije siguran u obavljanju te funkcije, i to nakon sastanka u Banjaluci sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, prenosi N1.

Sadržaj i nastanak snimka kojim se Tegeltiji stavlja na teret zloupotreba položaja i zapošljavanje preko “štele”, a Obavještajno bezbjednosnoj agenciji neovlašteno prisluškivanje, pali su u sjenu prijetnji.

“Ja kao osoba i kao predsjednik VSTS izložen sam nezakonitim objavještajnim i paraobavještajnim aktivnostima. Koji u svojoj konačnici mogu rezultirati da ugroze moj fizički integritet, što znači moju likvidaciju”, zaključuje Tegeltija.

Prijetnje smrću su postale svakodnevica, izjavio je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH. Te, da je došlo do mobilizacije atmosfere u kojoj je Srbima nemoguće raditi u Sarajevu.

“U ovom trenutku se vode tri ili četiri istrage protiv lica koje su direktno, kao što je to bilo u jednoj emisiji jednog lokalnog medija kada je jedan gledalac prijetio Miloradu Dodiku. Osjećam se neprijatno u Sarajevu jer gdje god primijete da se ja krećem imam pokazivanje raznih grimasa i pokazivanje srednjeg ili drugih prsta u Sarajevu”, tvrdi Dodik.

U slučaju Milana Tegeltije nije razriješena afera “Potkivanje” zasnovana na neovlaštenom snimanju, ali ni afera “Papak” u slučaju Željke Cvijanović, kada je obavljala funkciju premijera RS.

“Da li sa ove vremenske distance sa sigurnošću znate ko vas je prisluškivao? Mi sa aspekta pozicija koje obavljamo sa sigurnošću znamo mnoge stvari, ali isto tako sa sigurnošću ne možemo ni da podijelimo sve stvari”, navodi Cvijanović.

Sa sigurnošću je poslije toga riječ papak postala sinonim za brojne opozicionare koji se zbog lične koriste priklone vlasti.

udruzenjegradjana.com


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button