Vijesti

Sud potvrdio optužnicu protiv bivšeg ministra zdravlja zbog seksualnog napada

Apelacioni sud potvrdio je optužnicu za seksualni napad, protiv bivšeg ministra zdravlja i bivšeg zamjenika ministra u vladi Haradinaja Numana Balića.

U novembru ove godine odbio je zahtjev za odbacivanje optužnice koju je podigla braniteljica optuženog, advokatica Aurora Mulhaxha, u kojem slučaju su protiv ove odluke podnijeli žalbu na Apelacionom sudu.

Prema optužnici Osnovnog tužilaštva u Peći od 29. septembra 2020. godine, Numan Balić optužen je da je 12. avgusta 2020. godine, oko 22:00, u Opštoj bolnici u Peći, u svojoj kancelariji, namjerno i kao zdravstveni radnik, zloupotrebljavajući stanje žrtve AI, potiče je da ga seksualno dodiruje bez njenog pristanka, dok je kritične noći oštecena majka i pratilac 6-mjesečnog djeteta hospitaliziranog u sobi broj 5, na ortopedskom odjelu u bolnici prethodno spomenuto.

Prema ovoj odredbi, dok se žrtvina beba liječila zbog ozljeda ekstremiteta, dolazi okrivljeni koji kao dežurni ljekar / hirurg, iako ne radi na tom odjelu, navodno dolazi posjetiti žrtvinu bebu. a zatim izlazi i poziva oštećenu osobu da ode u njegovu skrbničku službu, da se konsultira i navodno da uputi i osigura potrebni i aparat, žrtva ne prepoznajući ga već videći ga kako nosi uniformu medicinsku ide za njim i čim priđe vratima skrbničkog ureda, okrivljeni je uhvati za desnu ruku i stavi je unutar žrtve, zatvara vrata ključem i zaustavlja svijetlo i podupire oštećenu uza zid gdje se zatim traži od nje da ga dodirne i pokušava je poljubiti u vrat govoreći “treba li ti nešto”, ali žrtva se udaljava , dok je okrivljeni opet hvata i rukuje se, a zatim ga oštećena uspije odgurnuti otvoriti vrata i odlazi, u tom slučaju se vratila u sobi broj 5, a s prozora traži pomoć zaštitara, a zatim slučaj prijavljuje policiji.

Stoga se za ove radnje Numan Balić tereti za krivično djelo “Seksualni napad”, prema članu 229, stav 3, podstav 3.10, tačka 3.10.3, u vezi sa stavom 1 CCRK.

Sinjali


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button