Vijesti

Hoti: Naredna tri ili četiri mjeseca ključna u borbi sa pandemijom

Premijer Avdulah Hoti zahvalio je medicinskom osoblju tokom posete Univerzitetskom kliničkom centru Kosova i ocenio da su naredni meseci ključni u borbi sa pandemijom, prenosi Reporteri.

Hoti smatra da je prvi kvartal 2021. godine presudan za savladavanje pandemije.

“Pokušavamo da pružimo neophodnu podršku kao vlada. Želim da se zahvalim lekarima i ministru, koji su usred noći na raspolaganju svima kojima je to bilo neophodno. Sada smo suočeni sa novom situacijom i čekamo da stigne vakcina. Učinili smo sve da Kosovo među prvima dobije vakcine. Mislim da građani disciplinovano poštuju mere, ali neophodno je da u naredna tri ili četiri meseca budemo dosledni, kako bismo se izborili sa pandemijom”, izjavio je Hoti.

Aktuelni premijer Kosova istakao je požrtvovanost lekara i medicinskog osoblja.

“Kada se probudimo, svi odlazimo na posao, ali jedino medicinsko osoblje rizikuje da se zarazi i virus prenese svojoj deci. Ne postoje reči kojima bih izrazio zahvalnost. Medicinsko osoblje radi izvanredan posao. Verujem da svaki građanin i pacijent ceni tu požrtvovanost”, rekao je Hoti.

Kosovo Online / Reporteri


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button