Vijesti

Uhapšen napadač na novinara Valona Sylu

Policija Kosova je saopštila da je uhapsila napadača na novinara i urednika internet portala “Gazeta Metro” Valona Sylu, a napadaču je određeno zadržavanje u pritvoru od 48 sati, prenosi Reporteri.

Policija je saopštila i da je Syla dobio medicinsku pomoć nakon napada.

“Muškarac, novinar po profesiji, prijavio je da ga je fizički napala nepoznata osoba. U vezi sa slučajem, osumnjičeni muškarac se zajedno sa svojim braniocem pojavio u policijskoj stanici, koji je nakon razgovora sa odlukom tužioca uhapšen i poslat u pritvor na 48 sati“, navodi se u policijskom izvještaju.

Podsjećanja radi, nakon što je Syla juče fizički napadnut, mediji su objavili i video snimak na kome se vidi kako Sylu napada nepoznati muškarac u naselju Gradić Pejton u Prištini.

Motivi napada za sada nisu poznati, međutim, kako se spekuliše mogući motiv mogu da budu kritike koje je novinar u posljednje vrijeme uputio na račun dijaspore Kosova koja iz zemalja EU u velikom broju dolazi na Kosovo, što je, prema riječima Syle opasnost za širenje zaraze virusa kovid-19.

Kosovo Online / Reporteri


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button