Vijesti

Valdete Daka: CIK je spremna da održi izbore

Centralna izborna komisija je spremna da održi vanredne izbore, rekla je predsednica CIK Valjdete Daka za Ekonomia Onlajn.

Daka je rekla da CIK ima ustavnu obavezu da organizuje izbore i da će to učiniti kad god budu raspisani, uprakos situaciji sa pandemijom koronavirusa.

“Uvek smo spremni, zapravo već znamo da je sledeća godina izborna i započeli smo sve pripreme, na šta nas Ustav obavezuje. Mi smo već navikli na vanredne izbore. Svi parlamentarni izbori su bili prevremeni i naravno da ćemo, ako budu raspisani, imati obavezu da ih organizujemo“, navela je ona.

Ustavni sud je sinoć presudio u korist zahteva Pokreta Samoopredeljenje u vezi sa validnošću glasa poslanika Ethema Arifija za izbor Hotijeve vlade, zbog čega će biti organizovani vanredni izbori na Kosovu. Glas poslanika Etema Arifija bio je presudan za izbor Hotijeve vlade 3. juna ove godine.

Kosovo Online / Ekonomia Online


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button