Region

U Crnoj Gori zabranjeno organiziranje dočeka Nove godine

Od utorka u Crnoj Gori stupaju na snagu nove mjere Ministarstva zdravlja za sprečavanje širenja korona virusa tokom novogodišnjih i božićnih praznika i važit će do 11. januara naredne godine.

Novim mjerama zabranjeno je organiziranje dočeka Nove godine na otvorenom i zatvorenom, saopćeno je iz tog resora, prenosi Tanjug.

Poštovanje epidemioloških mjera

Tokom vjerskih praznika u noći između 24. i 25. decembra, noći između 5. i 6. januara, kao i noć između 6. i 7. januara naredne godne građanima će biti dozvoljeno prisustvo tradicionalnim vjerskim obredima pod već definiranim uslovima za boravak u vjerskim objektima i za vrijeme vjerskih obreda na otvorenom.

Zabranjeno je i organiziranje svih stručnih i naučnih skupova (seminara, kongresa…) u periodu od 28. decembra do 11. januara.

Izuzetak su prijavljeni javni skupovi do 25 osoba, u trajanju ne dužem od 60 minuta, uz obavezno poštovanje svih epidemioloških mjera.

BalkanPlus


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button