Vijesti

Premijer Hoti najavio novi paket pomoći

Premijer Avdulah Hoti u pratnji ministra ekonomije i transfera Hikmete Bajrami posetio je Poresku upravu Kosova (PUK) i tom prilikom rekao da intenzivno rade na primeni Zakona o ekonomskom oporavku, prenosi Koha.

“Razgovaramo o pripremama za primenu Zakona o ekonomskom oporavku. Ovo je veoma važno za nas da pomognemo preduzećima zbog negativnog uticaja pandemije“, rekao je on.

Hoti je zahvalio PUK na obavljenom poslu pružajući stalnu podršku zakonitosti i punoj transparentnosti.

Najavio je novi fiskalni paket za 2021. godinu, za koji je rekao da se razgovara sa svim odgovornim institucijama.

„Radili smo u radnim grupama na pripremi novog fiskalnog paketa i na osnovu diskusija dobijamo predloge za iznošenje novih mera 2021. godine“, rekao je on.

Generalni direktor PUK Ekrem Hisenaj izjavio je da su prihodi za period januar-novembar 2020. godine iznosili 426,6 miliona evra, 39 miliona evra ili 8,4 odsto manje u odnosu na prethodni period.

“Imamo 25,3 miliona ili 5,5 odsto manje od revidiranog plana prihoda. Iako je 74,3 miliona manje od početnog plana prihoda za dotični period, uticaj pandemije na direktne prihode za 2020. godinu bio je 74,3 miliona evra, govorimo o periodu mart-novembar, a za celokupan period to je 77 miliona evra“, rekao je on.

Kosovo Online / Koha Ditore


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button