Vijesti

16 opština u crvenoj zoni: Prizren u zelenoj, lokali rade do 20:00 časova

Šesnaest opština na Kosovu ostaje u crvenoj zoni, saopštilo je Ministarstvo zdravlja koje je danas predstavilo novu odluku o podjeli opština po zonama u zavisnosti od broja inficiranih na nedjeljnom nivou.

Od ovog petka je 16 opština u crvenoj zoni, među kojima su i opštine na sjeveru Kosova.

Među njima su Priština, Kosovo Polje, Obilić, Južna Mitrovica, Gračanica, Lipljan, Kamenica, Glogovac, Klokot, Đakovica, Podujevo, Gnjilane.

U žutoj zoni je 9 opština – Peć, Vitina, Vučitrn, Štimlje, Uroševac, Suva Reka, Štrpce, Istok i Mališevo.

U zelenoj zoni sada se nalazi 13 opština: Klina, Elez Han, Skenderaj, Parteš, Orahovac, Prizren, Ranilug, Dečani, Novo Brdo, Kačanik, Junik, Dragaš i Mamuša. Za ove opštine važe mjere po kojima će će radno vrijeme lokala, tržnih centara i ugostiteljskih objekata biti od 05:00 do 20:00 časova.

U saopštenju Ministarstva zdravlja podsjeća se da su u crvenoj zoni opštine u kojima se u roku od nedjelju dana, a na 100.000 stanovnika, registruje više od 150 inficiranih. U ovoj zoni važi mjera ograničenja kretanja od 19:00 do 05:00.

Ova kategorizacija važiće do 18. decembra kada će se, kako se pretpostavlja, saopštiti nova.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button