Vijesti

Godinu dana zatvora zbog primanja mita

Osnovni sud u Prištini osudio je građevinskog inspektora u opštini Priština Gafura Rexhu na godinu dana zatvora i novčanu kaznu od 3.000 eura, nakon što se na prvom saslušanju izjasnio krivim za primanje mita od 12.000 eura , prenosi Gazeta Express.

Građevinski inspektor primio je mito od vlasnika kompanije „Berisha Group“, Naima Berishe za izdavanje dozvole za nastavak radova.  Na sjednici u četvrtak, nakon čitanja optužnice tužioca Ariana Gashija, optuženi Rexha izjasnio se krivim za primanje mita.

„Prihvatam zločin i istovremeno se osjećam loše i izvinjavam se zbog slučaja. Izvinjavam se, jer je ovo jedini slučaj za vrijeme dok sam obavljao dužnost građevinskog inspektora“, rekao je optuženi.

Rexhin advokat Skender Musa, predložio je da se njegov klijent uslovno osudi. Takođe je zatražio ukidanje mjere pritvora, jer smatra da su priznanjem krivice prestali razlozi zbog kojih je određeno pritvaranje. Tužilac Arian Gashi prihvatio je priznanje krivice optuženog i dozvolio je ukidanje mjere pritvora. Prema optužnici Gafur Rexha je 29. septembra 2020. godine, u svojstvu službenog građevinskog inspektora u opštini Priština, zatražio  i primio mito u iznosu od 12.000 eura od oštećene strane, vlasnika građevinske kompanije „Berisha Grupa”.

Kosovo Online / Gazeta Express


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button