Vijesti

Novinar RTK: Majka i ja smo potrošili 1.890 eura na lijekove, gdje je pomoć?

Novinar Radio-televizije Kosova Fisnik Durguti, pokazao je koliko je njega i majku koštao oporavak od kovida-19 i na Facebooku napisao da su za lijekove, testove, troškove medicinske sestre i uređaj za kiseonik potrošili oko dvije hiljade eura, nudeći kao dokaz račune.

“Javno objavljujem troškove liječenja od kovida-a 19, za dvoje ljudi za mene i moju majku, ne za još jednog, već da bih pokazao državnim zvaničnicima koliko porodicu košta izlečenje kod kuće i koja je državna pomoć onima koji se oporavljaju u kući?

Šta je 50 eura za mene i 100 eura za majku od Shpenda Ahmetija i vlade Avdullaha Hotija, nula, naveo je on.

Dok su troškovi 1.444,70 eura za lijekove i testove, plus oko 400 eura za troškove medicinske sestre, plus 50 eura za aparat za kiseonik, dakle ukupno oko 1.890 eura (ima još, ali neke račune nisam sačuvao).

Da li ste se ikada zapitali kako porodica može da pokrije ove troškove?

Kada ste donosili zakon o oporavku, da li ste razmišljali o ovoj kategoriji koja se liječi kod kuće nakon što su bolnice pune”, napisao je novinar.

Po i bëj publike shpenzimet e shërimit nga COVID 19, kryesisht për dy persona, për mua dhe nënën time,(dhe disa analiza…

Posted by Fisnik Durguti on Srijeda, 9. decembar 2020.

Kosovo Online


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button