Vijesti

Povlačenje 10 posto iz Penzionog fonda počinje uskoro

Vršilac dužnosti predsjednice Kosova, Vjosa Osmani, potpisala je ukaz o proglašenju Zakona o ekonomskom oporavku i time načinila korak napred ka stupanju na snagu zakona koji će omogućiti da dio građana podigne 10 odsto vrijednosti svoje ušteđevine u Trust-u.

Skupština Kosova u petak je konačno izglasala u drugom čitanju Zakon o ekonomskom oporavku.

Kako je potvrđeno za Gazeta Express iz predsedništva, već sljedećeg dana ukaz o proglašenju Zakona je potpisala v. d. predsjednice, Vjosa Osmani.

Očekuje se da će zakon u rekordnom roku biti objavljen u Službenom glasniku, nakon čega će isti i stupiti na snagu, i time se otvoriti mogućnost za povlačenje novca, piše ovaj medij.

Zakon o ekonomskom oporavku usvojen je uz podršku opozicione PDK koja je i sazvala vanrednu sjednicu u petak nakon što su usvojene izmjene zakona koje je predložila ova stranka.

Sa izmjenama koje je predložio PDK, 10% sredstava iz Trusta biće isplaćeno samo osobama koje imaju do 10.000 eura u ovom fondu.

Gazeta Express izvještava da 104.000 građana Kosova ima samo 100 eura u fondu, što znači da mogu podići samo 10 eura.

info-ks.net


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button