Vijesti

Zemaj: Uplaćeni dodaci na plate zdravstvenim radnicima

Zaposlenima u zdravstvenim ustanovama u primarnom, sekundarnom i tercijarnom kosovskom zdravstvenom sistemu danas je izvršena uplata dodataka na plate, saopštio je kosovski ministar zdravlja, Armend Zemaj na svom Fejsbuk profilu.

Tekst se nastavlja ispod reklame

Kosovska vlada krajem oktobra donela je odluku da zdravstvenim radnicima budu isplaćeni dodaci na plate za period septembar-decembar, i to: lekarima 250 evra mesečno, medicinskim sestrama 150 evra mesečno, a pomoćnom osoblju po 100 evra mesečno.

Kako je Zemaj pojasnio, danas su, na osnovu vladine odluke u skladu sa Zakonom o sprečavanju i suzbijanju pandemije covid-19, izvršene uplate dodataka za septembar i oktobar za lekare i medicinske sestre, a za pomoćno osoblje za četiri meseca, jul, avgust, septembar i oktobar.

Zemaj se zahvalio kosovskom pemijeru, Avdulahu Hotiju i vladi, ali i svim medicinskim radnicima.

“Izražavam duboko poštovanje prema vašem radu u službi pacijenata i nastaviću da vas podržavam i stvaram mogućnosti za efikasniji rad!”, napisao je Zemaj u objavi.

Podsetimo, donošenju odluke o isplati dodataka na plate prethodile su najave Nezavisnog sindikata privatnog sektora o štrajku vozača i drugog pomoćnog osoblja u zdravstvenim institucijama.

KoSSev


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button