Vijesti

Moguće skraćenje prvog polugodišta zbog pandemije

Ministar zdravlja Armend Zemaj rekao je danas da postoji mogućnost da se prvo polugođe tekuće školske godine završi ranije nego što je planirano, prenosi Koha.

Tekst se nastavlja ispod reklame

Zemaj je rekao da će to biti učinjeno kako bi se ublažila situacija sa sezonskim gripom i pandemijom koronavirusa i dodao da će se o ovome, ali i novim merama razgovarati danas.

“Danas ćemo sedeti popodne i nadgledati napredak školskih aktivnosti, skratiti prvo polugodište i olakšati ovaj deo sezonskim gripom i koronavirusom”, rekao je Zemaj dok je nadgledao distribuciju vakcina protiv sezonskog gripa.

On je istakao da će ostati na snazi mere koje su predviđene za opštine u crvenoj zoni, dok će donošenje drugih mera zavisiti od situacije i broja novozaraženih.

Zemaj se osvrnuo na slavlje pristalica Samoopredeljenja u Podujevu, gde je intervenisala i policija, ističući da su pozivi na slavlja i okupljanje građana u ovom trenutku “nemoralni i neetički”.

“Znate da sam juče sa Inspektoratom posetio biračka mesta u Podujevoj i Severnoj Mitrovici. Tamo nije bilo poštovanja antikovid mera. Čak smo i popodne pozvali da se mere poštuju, jer nije u pitanju samo pobeda već i zdravlje. Te slike su bile izazovne za policiju i inspektorat, bile su nemoralne i neetične, ovo je predstavljalo opasnost po javno zdravlje”, rekao je Zemaj.

Kosovo Online / Koha Ditore


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button