Vijesti

Redovi ispred tržnih centara zbog “Crnog petka”, intervenisala i policija (VIDEO)

Iako je Ministarstvo zdravlja zabranilo sve aktivnosti trgovinskih radnji povodom „Crnog petka“, u jednom od najvećih prištinskih tržnih centara danas se okupio veliki broj ljudi, zbog čega je morala da inetrveniše i policija, prenosi Reporteri.

Tekst se nastavlja ispod reklame

Kako piše taj medij, inspekcija je bila primorana da blokira sve ulaze u taj tržni centar.

Ministarstvo zdravlja na Kosovu, prošle sedmice je objavilo da tržni centri i supermarketi ne smeju da sprovode akcije popusta za svoje proizvode, poznatije kao “Crni petak”.

“Okupljanje ljudi u ovo vreme pandemije zabranjeno je odlukama Vlade Kosova. Na osnovu nedavne odluke Vlade o novim merama zaštite od kovida-19, zabranjeno je okupljanje više od pet osoba na javnim prostorima, stoga su Kosovska policija i nadležni inspektori dužni da nadgledaju sprovođenje mera i drugih odluka o sprečavanju i borbi protiv pandemije na teritoriji Kosova”, kaže se u obaveštenju Ministarstva zdravlja u kome je i precizirano da će, ukoliko dođe do kršenja ove odluke, biti izricane i novčane kazne.

Uprkos zabrani, na Kosovu su mnogi tržni centri najavili popuste i veliki broj akcija.

Balkan Plus / Reporteri


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button