Vijesti

OZBILJNA NESREĆA U SKENDERAJU: Jedna osoba preminula još jedna u tiješkom stanju

Jedna osoba je preminula tokom nesreće koja se dogodila na putu Runik – Kladernica, u opštini Skenderaj. Dok je druga osoba koja učestvuje u nesreći u ozbiljnom zdravstvenom stanju.
Vijest je potvrdio gradonačelnik Skenderaja, Bekim Jashari, objavom na svom Facebook nalogu.

Tekst se nastavlja ispod reklame

Gradonačelnik Skenderaja izrazio je saučešće porodici preminulog.

Kompletnu objavu pronađite u nastavku:

Iz Glavnog centra porodične medicine u Skenderaju, obavješten sam da se večeras dogodila tiješka saobraćajna nesreća na putu Runik – Klladernica, odnosno na granici Kosterc – Kladernica, u kom je osoba čiji su inicijali Xh. H. izgubila život dok je drugi je ozbiljno povrijeđena. Medicinske ekipe QKMF Skenderaj, nakon primanja informacija, odmah su reagovale izlaskom na lice mjesta i pružanjem prve pomoći povrijeđenim.

Povrijeđena osoba koja je preživjela, nakon pružanja prve pomoći, odmah je poslata u Regionalnu bolnicu u Mitrovici. Njegovo zdravstveno stanje je nažalost veoma ozbiljno.

U ime opštine Skenderaj i svoje ime izražavam iskreno saučešće porodici Hasani iz sela Klladernica. Istovremeno, apelujem na sve građane da pojačaju oprez u vožnji u saobraćaju.

Nga Qendra Kryesore e Mjekësisë Familjare në Skenderaj, u informova që sonte ka ndodhur një aksident i rëndë rrugor në…

Posted by Bekim Hamëz Jashari on Petak, 20. Novembar 2020.

kosova.info


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button