Vijesti

AAK: Ostajemo pri stavu da bi Haradinaj trebalo da bude novi predsjednik Kosova

Zamenik predsednika ABK i poslanik Palj Ljekaj ponovio je još jednom stav te političke paritje da na mestu predsednika Kosova vidi isključivo Ramuša Haradinaja, bez obzira na izjave drugih političkih struktura, prenosi Reporteri.

Komentarišući izjavu zamenika predsednika DSK Ljutfija Hazirija koji je izjavio da je Isa Mustafa “objedinjujuća ličnost za predsednika”, Ljekaj je rekao je da bez obzira na to šta njihov koalicioni partner kaže, ABK neće menjati svoj stav i predlog.

“Političke stranke imaju pravo da zahtevaju ono što smatraju da je po njima dobro rešenje, dok mi imamo svoje stavove. Moramo razgovarati jedni sa drugima da bi izabrali predsednika, a ABK je već dao svoj predlog”, rekao je Ljekaj.

Kako piše Reporteri, nije tajna da je Haradinaj imao trvenja sa premijerom Avdulahom Hotijem, uključujući pristup dijalogu i ukidanje radne grupe za borbu protiv korupcije.

Ipak, ABK još uvek nije dobio nikakvu potvrdu da će stranka Ise Mustafe podržati Haradinaja za kandidata za predsednika Kosova.

Nešto ranije, Haradinaj je izjavio da, ako nijedan predsednik ne bude izabran, Kosovo će morati da ide na nove izbore.

I DSK nije isključio nove izbore ako se koalicioni partneri ne dogovore oko mesta predsednika.

“Nismo spremni da pravimo kompromise na račun aktuelne vlade, ne samo zbog DSK, već i zbog koalicionih partnera. Ušli smo s njima u dobroj nameri i želimo prvo da rešimo probleme. Dok bi u drugom stepenu koalicioni partneri i opozicija trebalo da sednu i pronađu trajno rešenjei, što Kosovu daje novog predsednika, vladu ili eventualno datum izbora, jer jer ne isključujemo tu opciju”, rekao je zamenik predsednika DSK Ljufti Haziri za Gazetu Ekpres pre dva dana.

Kosovo Online


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button