Zanimljivosti

Indonežanin zahvaljujući “kamenu” postao milioner

Indonežanin Džošua Hutagalung (Josua Hutagalung, 33) dospio je u žižu javnosti u svojoj zemlji u avgustu kada mu je meteorit pao na kuću. Zbog toga mu se život potpuno preokrenuo. Kako kaže, bio je sunčan dan kada je odjednom čuo zvuk poput grmljavine i snažan udarac.

Poveći kamen napravio mu je rupu u plafonu, a u zemlji je ostavio rupu duboku 15 centimetara. Pretpostavio je da se radi o meteoritu jer sigurno niko ne bi bacio kamen od 2,2 kilograma na njegovu kuću. Kada je na Facebooku objavio šta mu se dogodilo, brojni mediji su se sjatili u njegovo dvorište.

To je privuklo i pažnju jednog američkog kolekcionara koji je kamen kupio za 1,9 miliona eura. Inače stolar, Džošua je doskoro za život zarađivao pravljenjem sanduka, ali mu se sada sreća osmjehnula. Novac koji je dobio vrijedi kao njegova plata koju bi zaradio tokom 30 godina.

Kako kaže, sada može da se penzioniše. Dio tog novca iskoristit će za gradnju crkve u svom selu. On i supruga imaju tri sina, a kako je istakao, sada bi želio da dobiju i kćerku.

info-ks.net


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button