Vijesti

Azemi: U privatnom sektoru jedva preživljavaju, više od 100.000 radnika ostaće bez posla

Predsednik Nezavisnog sindikata privatnog sektora Jusuf Azemi rekao je da privatni sektor na Kosovu trpi velike gubitke kao rezultat pandemije kovida-19.

On je za Ekonomiju Onlajn rekao da će do kraja godine više od 100.000 ljudi ostati bez posla

“To je vrlo ozbiljno pitanje. Završni račun u ovoj situaciji će platiti radnici u privatnom sektoru, a ne država i ne vlasnici kompanija. Najveći teret situacije koju je stvorio kovid-19 biće na radnicima, jer će do kraja godine biti izgubljeno više od 100.000 radnih mesta“, rekao je Azemi.

Azemi je naglasio da radnici iz privatnog sektora sa zaradom od 170 evra i ovako jedva preživljavaju.

“Slom privatnog sektora počeo je i bez pandemije, jer smo i tada bili ugroženi i još uvek smo. Mi smo na minimumu, nemamo gde dalje. Jedva preživljavamo sa platom od 170 evra. Danas imamo veliki deo privatnog sektora koji troši više nego što zaradi u toku meseca“, rekao je Azemi u intervjuu za Ekonomiju Onlajn.

On je kritikovao vlasnike ugostiteljskih objekata zbog toga što u tom sektoru više od 70 odsto radnika radi bez ugovora o radu.

Kosovo Online / Ekonomia Online


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button