Vijesti

Hoti nakon posjete Infektivnoj klinici: Ovo je praktično ratna situacija

Premijer Avdulah Hoti, koji je jutros zajedno sa ministrom zdravlja Armendom Zemajem posetio Infektivnu kliniku, ocenio je da je situacija sa koronavirusom slična onoj tokom ratnog stanja, prenosi Gazeta Ekspres.

“Danas smo obavešteni o aktivnostima koje se preduzimaju u rešavanju ove situacije. Ovo je praktično ratna situacija sa kojom se svakodnevno suočavamo. Sa svim potrebama koje imamo, moramo da povećamo efikasnost na poslu, da poboljšamo uslugu, potrebu da imamo zalihe lekova“, rekao je Hoti.

On je zahvalio medicinskom osoblju na predanom radu tokom borbe sa pandemijom.

“Čestitam osoblju na radu, predanosti koju su imali, ali sada pred drugim talasom moramo povećati nivo posvećenosti”, kazao je Hoti.

Kosovski premijer je naglasio da je broj ljudi koji su preminuli od posledica koronavirusa na Kosovu, manji u odnosu na region.

“Broj smrtnih slučajeva, barem juče, nije bio visok, u poređenju sa regionom. Potrudićemo se da ostanemo blizu vas i ispunimo sve vaše zahteve. Redovno ćemo posećivati kliniku”, zaključio je Hoti.

Kosovo Online / Gazeta Express


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button