Vijesti

Na Kosovu moguć karantin za vikend ako se poveća broj novozaraženih

Ministar zdravlja Armend Zemaj rekao je da će nova restriktivna ograničenja zavisiti od napretka infekcija i dodao da se kao alternativa pominje karantin za vikend, prenosi Indeks Onlajn.

“Nismo to javno rekli. Zatvaranje samo za vikende je lakše jer nema škola i institucija. Ali videćemo kako će virus ići do četvrtka, odnos između izlečenih i obolelih“, rekao je između ostalog ministar.

Infektolog Murat Mehmeti izjavio je da su dve osobe umrle tokom protekle noći koji su bili zaraženi kovidom-19, i dodao da na Infektivnoj klinici ima mnogo pacijenata koji su u ozbiljnom stanju, piše Gazeta ekspres .

“Imamo pacijenta u vrlo teškom stanju, a situacija se pogoršava i zbog činjenice da se povećao broj pacijenata koji se pregledaju. Na prijemnom odeljenju od jutros je 150 pacijenata“, rekao je Mehmeti za Kljan Kosova.

Prema njegovim rečima trenutno kapaciteti klinike su popunjeni.

“Realno, kapacitet naše klinike je 115-120 kreveta a možemo imati na raspolaganju još deset mesta”, rekao je Mehmeti.

Iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje navode da je od izbijanja pandemije ukupan broj pozitivnih slučajeva 20.655 od testiranih 97.148 i da je 697 smrtnih slučajeva.

Ukupan broj izlečenih je 15.641, dok je aktivnih 4.317.

Kosovo Online / Gazeta Express


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button