Vijesti

Porodica planira tužiti državu zbog sumnje da COVID-19 nije izazvao smrt 71-godišnjakinje

Prošla su skoro dva meseca otkako je Ragip Kajtazi iz sela Syriganë, opština Istog, u 71. godini na Klinici za intenzivno lečenje Kliničkog i univerzitetskog centra Kosova preminula sestra. Tamo je bila devet dana kao pacijentica Covid-19. Porodica preminule ne vjeruje da je preminula od koronavirusa. Kažu da će u ovom slučaju tužiti državu. Ali šta se događa sa sumnjivom smrću od Covid-19 na Kosovu? Express vam donosi detalje.

Dana 9-og septembra, Ragip Kajtazi, iz sela Syriganë u opštini Istok, primio je vest da je njegova sestra umrla na Klinici za intenzivnu negu Univerzitetskog kliničkog centra na Kosovu, gde je hospitalizovana kao pacijent sa COVID-19.

Međutim, počeo je sumnjati da je njegova 71-godišnja sestra umrla od virusa, jer od liječnika nije dobio službene dokumente koji dokazuju da je zaražena.

U priči za novine Express, Kajtazi je izjavio da ne vjeruje da je njegova sestra zaražena Covid-19.

“Moja sestra je imala negativan test. Jednom je bila pozitivna, ali prošli put negativno. Imala je 71 godinu. Sa mnom je živila kod kuće 33 godine. Od 1. septembra odveo sam je u Peć, gde joj nisu mogli pomoći. Dali su mi uputstvo 1. septembra da je odvedu u Prištinu. Tu je ostala do 9 og kada je preminula. Test je negativan. 11. septembra smo je sahranili. U UKCK je ostala devet dana “, objašnjava Kajtazi događaj.

Uvjeren je da se ispostavilo da se obdukcijom tijela 71-godišnjakinje nije zaražena koronavirusom.

“Imala je neke manje komplikacije, ali ne toliko uznemirujuće. Moja sestra nije imala virus. Dobila je injekcije protiv Covida, nije imala virus i došla je u tu situaciju. Bio sam skeptičan prema smrti.

“Ispostavilo se na obdukciji da nije imala Covid”, kaže brat 71-godišnjakinje koja je preminula.

Ragip Kajtazi kaže da planira tužiti državu, upravo ljekare za ovaj slučaj.

“Bio sam u policijskoj stanici, dao sam izjavu. Tužiću doktore. “Gdje se utapa obilježeni čovjek?”, Kaže ova osoba.

Državno tužilaštvo nerado odgovara na ovaj slučaj, a drugi za Gazeta Express, iako mediji oko nedelju dana šalju pitanja Osnovnom tužilaštvu Prištine.

Slučaj porodice Kajtazi nije prvi na Kosovu. Još jedan slučaj dogodio se tokom aprila.

Nakon sumnji rođaka 39-godišnjakinje iz Istoka, koja je bila osma žrtva koronavirusa na Kosovu, zatražili su obdukciju.

Niko od članova njene porodice nije bio pozitivan na koronavirus, pa je na njihov zahtjev tijelo ekshumirano radi obdukcije.

Rezultati su potvrdili da nije zaražena. Pa čak i početkom jula, tačno 5. jula, neki članovi porodice pokrenuli su sumnju o smrti svojih rođaka koji su hospitalizovani na Infektivnoj klinici kao pacijenti sa COVID-19.

kosova.info


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button