Politika

Vučić ljutito napao premijera Kosova Avdullaha Hotija, “Nemoj koristiti taj izraz, vi niste država.”

Premijer Kosova Avdullah Hoti je u više navrata iskoristio izraz “dvije države”, misleći o Republici Srbiji i Republici Kosovo.

Na to je Aleksandar Vučić veoma burno reagovao.

Vučić je na izgovorene rijeći Hotija odgovorio sa: “nemojte više koristiti taj izraz, jer Kosovo nije država”, te je zamolio Kosovskog premijera Avdullaha Hotija da ne koristi više izraz “Kosovo i Srbija su dvije države”, prenosi KosovoPress.

“Hoti je u više navrata naglasio: dvije države, dvije države, misleći na Srbiju i Kosovo, na ovom sastanku, ali i na drugim sastancima. Rekao sam mu da ne upotrebljava više ovaj izraz ako želi zbližavanje između nas. Svi dobro znamo na šta ove njegove riječi aludiraju”, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Dvije države, dvije države”. Ne postoje dvije države, postoji država koja je članica UN-a u skladu sa Rezolucijom 1244″, rekao je Vučić na Bezbednosnom forumu u Beogradu.

“Moramo se poštovati. Kada govorimo o kompromisnim rešenjima, ne možemo reči da Srbija priznaje Kosovo, a Kosovo priznaje Srbiju. Vi niste država. Ovo nama nije potrebno. Potreban nam je kompromis”, rekao je Vučić.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button