Bošnjaci

Ko je Bošnjak u izbornom štabu Džoa Bajdena (Joe Biden)

U timu kandidata Demokratske stranke za predsjednika Sjedinjenih AmeričKih Država (SAD) Džo Bajdena (Joe Biden), funkciju direktora odnosa i angažmana prema etničkim zajednicama obavlja Elvir Klempić (29).

Riječ je o mladiću iz BiH koji jes porodicom preselio u Sjedinjenje Američke Države.

Diplomirao međunarodne odnose

Klempić je otkrio da Džo Bajden planira okupiti partnere unutar Evropske unije i NATO-a kako bi se zajednički razvila strategija za učvršćivanje položaja zapadnog Balkana u euroatlantskim institucijama.

– Bajden se obvezuje da će zauvijek biti protiv mržnje, a podržavat će suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine – stoji u programu.

Klempić je diplomirao međunarodne odnose na Državnom univerzitetu Iowa, a tokom posljednje godine studija odselio se u Vašington gdje je počeo raditi za Demokratski nacionalni odbor (DNC), najvažniji organ Demokratske stranke.

Član Savjetodavnog vijeća za BiH

Putovao je po cijeloj zemlji kako bi uključio razne etničke i vjerske zajednice te ih zainteresirao za politiku.

Klempić je član Savjetodavnog vijeća za BiH, nevladine organizacije koja okuplja 22 kongresnika. Očito je i velik poklonik Bajdena.

BalkanPlus


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button