Vijesti

Braća sa Kosova osuđena su na preko 5 godina zatvora u Njemačkoj

Počinitelja napada nožem, u centru Frankfurta, dvadesetogodišnjaka kosovskog porijekla, zemaljski sud u Frankfurtu osudio je na četiri godine i osam mjeseci zatvora, piše njemačka novinska agencija DPA.

Suci u suđenju održanom u ponedjeljak zaključili su da je pokušao počiniti ubistvo. Njegov 18-godišnji brat osuđen je na devet mjeseci uslovno zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Iz nepoznatih razloga, fizička prepirka izbila je između braće i njihove 27-godišnje žrtve u majskoj noći prošle godine u Konstablerwacheu.

Iako se žrtva već predala, dvadesetogodišnji njemački državljanin kosovskog porijekla izvukao je nož i osam puta udario protivnika u gornji dio tijela.

Teško povrijeđeni muškarac morao je ostati u bolnici deset dana. Pored ozbiljnih posljedica izazvanih napadom dvadesetogodišnjaka, sudija je kao otežavajuću okolnost ocijenila i činjenicu da je već ranije osuđivan.

Samo jedan dan nakon zločina, morao je završiti izdržavanje zatvorske kazne za maloljetnike, prenosi albinfo.ch. S druge strane, sud nije mogao dokazati da je njegov brat znao za nož koji je koristio 20-godišnjak.

Odluka još nije konačna.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button