Region

Abazović: Nova vlada će imati Bošnjake i Albance

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da je zadovoljan dinamikom pregovora o formiranju nove crnogorske vlade i očekuje da će biti formirana do 8. novembra.

Abazović je rekao da je odluka Bošnjačke stranke o neulasku u novu vladu za njega očekivana, ali da poštuje drugačije mišljenje članova Glavnog odbora BS-a „da na iskren poziv odgovore negativno“.

On je podgoričkim ”Vijestima” rekao da je odluka legitimna i da i dalje postoji mogućnost za saradnju, prenosi Tanjug.

– Nova vlada će imati Bošnjake i Albance. Niko ne polaže tapiju da predstavlja određene narode. Ostaje ispružena ruka svim manjinskim partijama – naglasio je on.

Abazović je, komentarišući izjavu Zdravka Krivokapića, mandatara za sastav nove vlade kada je citirajući kralja Nikolu istakao da je Crna Gora srpska država i snimak na kome Krivokapić ljubi srpsku zastavu, kazao da proces kreiranja građanske države neće biti toliko brz.

– Ovo je momenat u kome mi treba da krenemo naprijed, naravno da se ne mogu složiti sa svim potezima i sa svim izjava koje su se čule sa svih strana… Mislim da je izjava istorijski citat teksta. Naša sudbina je EU i treba izbjegavati sve moguće situacije koje bi mogle da uruše karakter Crne Gore, jer treba da je pomirimo – istakao je Abazović.

BalkanPlus


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button