Politika

Thači: Kad me je Srbija osudila, Kurti u Beogradu slušao “Bijelo Dugme”

Predsednik Hašim Thači odgovorio je Aljbinu Kurtiju za intervju u Specijalnom sudu.
Lider LVV, Aljbin Kurti izjavio je u TV intervjuu da je “Hašim Thači četiri dana pjevao u Specijalnom sudu kao zviždač”.

Na ovu Kurtijevu izjavu Thaçi je odgovorio na “Debate Plus” sa Ermaljom Pandurijem na RTV Dukagjini.

“Ne bavim se ovim greškama gospodina Kurtija. Žao mi je što u zatvoru nema prijatelja, pa nema šta da pruži ili uzme, jer nije bio dio otpora ni za slobodu ni za neovisnost. Predao se srbijanskim vlastima i odbio da bude deo Oslobodilačke vojske Kosova. “Nakon što se predao, prihvatio je suradnju s direktorom zatvora.”

“Od trenutka kada je predat zatvorskim vlastima i za njega je organiziran intervju u zatvoru kada su druge osakatili i nasilno ubili, kao što se dogodilo našim prijateljima u Dubravi i širom Srbije, Kurti je isti u službi zla.”

Thaçi kaže da Kurti ne bi trebalo da brine zašto neko na Kosovu sarađuje sa pravdom.

“Otvoreno sam išao na intervju s medijima.”

Predsjednik kaže da će doći vrijeme kada će Kurti objaviti svoje djelovanje protiv OVK. Dobro zna da je, kada me je Srbija osudila na 20 godina zatvora, u Beogradu slušao “Bjelo Dugme”. Učestvovao je na njihovim koncertima “, rekao je Thači.

Kosova.info


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button