KORONAVIRUSVijesti

Armend Zemaj: Vjenčanja mogu postati žarišta zaraze

Ministar zdravlja Armend Zemaj oštro se usprotivio dozvoli vjenčanja na Kosovu, jer prema njegovim riječima one mogu postati izvori infekcije COVID-19.

Putem objave na Facebooku, Zemaj je rekao da će održavanje vjenčanja ozbiljno naštetiti disciplini i preporukama koje su na snazi ​​za borbu protiv COVID-19.

Rekao je da vjenčanja mogu biti izvor zaraza i da po njemu to ne može biti dozvoljeno.

“Vjenčanja mogu biti izvor zaraze i to je neprihvatljivo. Tri vjenčanja su prekinuta i preduzete su mjere protiv vlasnika objekata u kojima su održani, u Đakovici, Juniku i Slatini. “Dok je u naselju Arbëria u Prištini zatvoren noćni klub i preduzete su mere protiv vlasnika ovog restorana”, napisao je.

Cijeli post:

Nastavak okupljanja građana, čak i tradicionalnih vjenčanja, ozbiljno podriva disciplinu i preporuke za prevenciju i borbu protiv virusa Covid 19.

Vjenčanja mogu postati izvor zaraze i to je neprihvatljivo. Tri vjenčanja su prekinuta i preduzete su mjere protiv vlasnika objekata u kojima su održani, u Đakovici, Juniku i Slatini. Dok je u naselju Arbëria u Prištini zatvoren noćni klub, a preduzete su i mere protiv vlasnika ovog restorana.

Naš prioritet ostaje zdravlje građana, zbog toga smo donijeli propise koji štite zdravlje građana.

Svako ko krši zakon imaće posljedice.

Vjenčanja i bilo koje drugo okupljanje koje može biti izvor virusa Covid 19 bit će spriječeno i zatvoreno u skladu s propisima o prevenciji i kontroli virusa.

Zakon je vrlo jasan, samo se mora provesti!


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button