Politika

Svjedočenje Albina Kurtija: Noć u zatvoru u Požarevcu, kada je pao Milošević

Lider VV Albin Kurti ispričao je sinoć kako je u zatvoru u Požarecu u vreme kada je u Srbiji pao Slobodan Milošević.
“Brzi koraci stražara mogli su se čuti gore-dolje. Isključeni smo iz struje i u VI paviljonu zatvora Zabela u Požarevcu. Direkcija nije htjela da slušamo radio. Beograd je bio zahvaćen masovnim demonstracijama protiv Miloševića.

“Požarevac, gdje smo mi Albanci bili zatočeni, bili su njegovo rodno mjesto”, napisao je na Facebooku.

“Pre 20 godina, 5. oktobra 2000. godine, svrgnut je Slobodan Milošević.

“Bio je odgovoran za izazivanje četiri rata u bivšoj Jugoslaviji, ubijanje oko 150.000 nesrba i za genocid nad bosanskim i albanskim narodom.”

Kurti kaže da je Milošević pao kao politička figura, ali njegov režim u Srbiji nastavlja.

“Desio se 5. oktobar, ali 6. oktobar nikada nije došao u Srbiju. Milošević je pao kao politička ličnost, ali nije napušten kao srpski političar. Suprotno tome, dve i po godine kasnije izvršen je atentat na premijera Zorana Đinđića, a danas Srbiju vode najbliži Miloševićevi saradnici:

Maja Gojković, koja je tada bila potpredsednica vlade, danas je predsednica Skupštine Srbije;

Ivica Dačić, koji je danas bio portparol njegove stranke, ministar je vanjskih poslova;

dok je tadašnji sekretar Šešeljeve radikalne stranke, ovaj partner koalicije sa Miloševićem, kao i ministar informacija u tadašnjoj vladi Aleksandar Vučić, danas predsednik Srbije “

“20 godina kasnije, danas u tamošnjoj ‘demokratskoj’ Srbiji daleko manje opozicije nego ikad u deceniji Miloševićeve diktature.

“Oni koji imaju posla sa Vulinom da se ne obračunavaju sa Vučićem, iako za to krive samo Slobodana, čine i štetu, osim što greše.”

Kosova.info


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button