Vijesti

Kosovska hotelska komora traži od vlade dozvolu za održavanje svadbi i zabava

Kosovska ugostiteljska i turistička komora podnjela je juče Ministarstvu zdravlja zahtjev za dozvolu održavanja zabava i vjenčanja. U ovom zahtjevu koji je dostavljen pojedinim kosovskim elektronskim medijima, navedeno je da zabrana održavanja zabava utiče na mnoge sektore, kao što su stočarstvo, poljoprivrednici, sektor dekoracije, hotelijerstvo, frizersko-kozmetički sektor, itd., prenosi Reporteri.

Oni su u zahtjevu takođe izneli predlog i plan o zaštitnim merama i nadaju se da će odluka biti doneta najkasnije do polovine sledeće nedelje.

Ovo udruženje ugostitelja više puta protestuje zbog restriktivnih mera zabrana okupljanja i proslava, još krajem jula održavali su mirne proteste povodom zaštitnih mera kosovske vlade kojima je ovaj sektor pogođen. Proteste su ponovili i krajem septembra, kada su ispred vlade lomili tanjire u znak revolta. Tada je Kosovska vlada ublažila mere, produživši rad ugostiteljskih objekata za sat vremena – od 22:30 na 23:30.

KoSSev

https://www.facebook.com/


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button