Svijet

VIŠE OD 4.000 UČESNIKA Pripadnici Islamskog džihada održali veliku paradu u Gazi: Prikazali rakete i bespilotne letjelice

Pripadnici Islamskog džihada Palestine, organizovali su vojnu paradu u Gazi povodom 36. godišnjice osnivanja ove organizacije.

Kako je naglašeno, na paradi je učestvovalo oko 4.500 pripadnika brigade Al-Quds, koja predstavlja vojnu frakciju ove palestinske organizacije.

Na događaju su prikazane raklete domaće proizvodnje, projektili kao i tri vrste bespilotnih letjelica.

“Nove rakete Buraq imaju domet od 85 kilometara, a poboljšane rakete Badr 3 imaju sposobnost da nose eksplozivnu bojevu glavu tešku 400 kilograma. Jedna od prikazanih raketa je lokalne proizvodnje i još nije upotrebljena protiv neprijatelja”, rekao je glasnogovornik Al-Quds brigade.

Također, glasnogovornik je naveo kako se bespilotne letjelice koje su prikazane na paradi mogu koristiti za gađanje ciljeva duboko unutar teritorije Izraela.

U posljednjih nekoliko godina, upravo su snage Islamskog džihada Palestine najčešće učestvovale u sukobima sa Izraelom, a u prethodnih nekoliko mjeseci ova grupa preuzela je odgovornost za lansiranje nekoliko raketa prema teritoriji Izraela.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button