Region

VIŠE KRIVIČNIH DJELA Srbijansko tužilaštvo objavilo za šta terete Radoičića: Oružje navodno nabavljao u Tuzli

Milan Radoičić je u Beogradu saslušan zbog sumnje da je sa više nepoznatih osoba izvršio krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška djela protiv opće sigurnosti.

Radoičić je na saslušanju negirao izvršenje krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bijega.

Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeno je više, za sada, nepoznatih osoba, kojima se na teret stavlja krivično djelo teška djela protiv opće sigurnosti.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Milan R. se tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle koje mu je isporučivano na teritoriji Grada Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a koje je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokacijama na teritoriji Kosova gdje ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama. Zatim je kao kolovođa grupe sa više NN lica, zajedničkim djelovanjem i opće opasnom radnjom 24. septembra izazvao opasnost za život ljudi u mjestu Banjska na teritoriji Kosova.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button