Region

GORNJA KAMENICA Pretučen Bošnjak ispred džamije: Napali su me samo zato što sam Bošnjak

Jedan od napadača me je počeo daviti, jedan udarati u čelo, vilicu…

Senada Sejfića iz Gornje Kamenice kod Zvornika, kojega je sinoć oko 20 sati napala grupa komšija srpske nacionalnosti iz susjedne Donje Kamenice, jutros smo pronašli na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli. 

U telefonskom razgovorru za Politicki.ba opisao nam je horor koji je sinoć preživio i samo zahvaljujući prisebnosti komšije Safeta Mehmedovića i njegove supruge koji su vikali na napadače, izbjegao je veće posljedice po svoje zdravlje. 

“Kretao sam se svojim vozilom i iza mene su, čini mi se išla dva vozila uporno pokušavajući da me stjeraju s puta. Seoski je to put, uzak, ja sam pokušavao da se sklonim i na prvom proširenju skrenuo sam vozilo ustranu, nakon čega je jedno od ovih vozila koje je išlo iza mene prošlo i prepriječilo mi put. 

Istrčala su dvojica muškaraca, i počeli me psovati, vrijeđati, udarati. Bio sam vezan sigurnosnim pojasom, tako da nisam mogao ni da izađem iz vozila, da se suprostavim. Jedan mi je zavrnuo glavu, počeo me daviti, drugi udarati u čelo, vilice… 

Ni sada nisam svjestan čime su me sve udarali, obzirom da imam modrice i po leđima”, kaže u razgovoru za Politicki.ba Senad Sejfić.

Sjeća se da se, u trenutku dok su ga udarali, odjednom stvorila grupa od sedam ljudi, premda ga svi, koji su tu bili, kaže, nisu udarali. Neke od napadača, veli, poznaje, čak je, prisjeća se, jednog od napadača, svojevremeno, povezao svojim  automobilom.

“Da li je ova grupa sa vašara iz Borogova na kome su prethodno bili, namjerno naišla kroz Gornju Kamenicu  kako bi provocirala Bošnjake, jer su imali drugi, daleko bolji put kojim su mogli doći do svojih kuća, ne znam, ali znam jedno da je ovo novi pokušaj zastrašivanja Bošnjaka. 

Poručujem im da nas neće zastrašiti, niti ponovo otjerati iz naših kuća”, kazao nam je Senad. 

Senada su najviše tukli izvjesni Bane Jovanović i Bojan Ostojić, a ne Bojan Bogićević kako se to prvobitno moglo čuti od mještana Gornje Kamenice. 

I Jovanović i Ostojić su sinoć privedeni u Policijsku stanicu u Zvorniku gdje su saslušani. 

Mještani Gornje Kamenice  žele da vjeruju da će policija profesionalno istražiti slučaj napada na Senada Sejfića.. 

Sinošnji napad na Senada Sejfića, još je jedna posljedica “bildanja nacionalnih mišića” kakvo se, posebno, posljednjih godina događa na seoskim vašarima i kojekakvim proslavama koje posjećuju najviši entitetski zvaničnici.

Na jučerašnjem vašaru u Borogovu našli su se Milorad Dodik, Radovan Višković, Jelena Trivić i mnogi načelnici susjednih općina. 

“U Borogovu se već nekoliko godina održava vašar koga zovu “jagnjijada” koji, kako koja godina ide posjećuje sve više političkih zvaničnika Rs. 

Dok ne padnu u alkoholičarski trans, posebno ovi mlađi, sve bude prilično podnošljivo, a onda krene muzika, počnu se pjevati četničke pjesme, pokazivati četnička ikonografija, odjednom na glavama se ukažu kokarde…”, kaže izvor Politicki.ba koji je govorio pod uslovom anonimnosti. 

Naš sagovornik navodi da je tokom jutra u MUP Zvornik pozvan jedan od mještana Gornje Kamenice koji je svjedočio događaju napada na Senada Sejfića, te da je od njega  traženo da potpiše izjavu u kojoj nisu prezentirani njegovi navodi. 

“Svjedok nije želio potpisati ono što on nije rekao. Inspektor je lupao šakom od sto, galamio na njega prisiljavajući  ga da potpiše izjavu koju nije dao. Izašao je MUP-a ne želeći potpisati nešto što nije rekao”, kaže izvor Politicki.ba. 

Inače, kako navode mještani Gornje Kamenice, sinoć se moglo zapaziti pojačano prisustvo policije u njihovom selu. 


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Autor
Almasa Hadžić
Izvor
Politicki.ba

Više iz rubrike

Back to top button