Hronika

25 POVRIJEĐENIH Video se širi mrežama: Ranjeni vojnici KFOR-a na ulicama Zvečana, oglasio se NATO

Nekoliko povrijeđenih pripadnika KFOR-a moglo se vidjeti na ulicama Zvečana nakon intervencije mirovne misije NATO-a (KFOR).

Kako se može vidjeti na videozapisu RSE, koji je veoma brzo postao viralan na mrežama, veliki broj pripadnika KFOR-a nalazi se na zemlji, dok ih drugi izvlače iz zone sukoba.

Kako stoji u saopćenju KFOR-a, u suprotstavljanju najaktivnijim rubnim dijelovima mase nekoliko vojnika italijanskog i mađarskog kontingenta KFOR-a bilo je predmetom ničim izazvanih napada te je 25 njih zadobilo traumatske rane s prijelomima i opeklinama uslijed eksplozije zapaljivih naprava.

“Hitno im je pružena liječnička pomoć KFOR-a, trenutno su pod promatranjem medicinskog osoblja koje procjenjuje njihovo stanje. Zapovjednik misije KFOR-a, divizijski general Angelo Michele Ristuccia, lično prati razvoj situacije i izražava saosjećanje s muškarcima i ženama iz misije koji su povrijeđeni tokom sukoba”, stoji u saopćenju.

Istaknuto je da su ničim izazvani napadi na jedinice NATO-a neprihvatljivi i da će KFOR nastaviti nepristrasno ispunjavati svoj mandat.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button