Hronika

HAOTIČNA SITUACIJA Eskalacija u Zvečanu: Demonstranti flašama i kamenjem napali pripadnike KFOR-a

Nakon što Srbi nisu prihvatili ultimatum i udaljili se ispred zgrade općine Zvečani, pripadnici KFOR-a su odlučili “odgurati” demonstrante kako bi se oslobodila vozila Policije Kosova.

Demonstranti su burno reagovali te počeli kamenjem i bocama gađati pripadnike KFOR-a, na što je uzvraćeno suzavcem i šok bombama. Demonstranti su zapalili jedno vozilo Policije Kosova.

Pripadnici KFOR-a uspjeli su potisnuti okupljene kako bi izvukli zarobljena oklopna vozila Policije Kosova. Povrijeđeno je nekoliko pripadnika KFOR-a.

Također, kod općinske zgrade gori službeno vozilo misije KFOR-a.

Srbijanski mediji prenose da je dvoje Srba ranjeno od kojih jedan teže, nakon što je iz vatrenog oružja navodno pucala Policija Kosova.

Podsjećamo, u petak su novoizabrani načelnici općina sa srpskom većinom preuzeli svoje funkcije uz pratnju Policije Kosova. To je izazvalo veliko negodovanje srpske većine koja odbija priznati rezultate lokalnih izbora.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Klix.ba

Više iz rubrike

Back to top button