Region

VLADISLAV RIBNIKAR Nakon tragedije u beogradskoj školi: Proglašena trodnevna žalost u Srbiji

Vlada Srbije proglasila je trodnevnu žalost u Srbiji zbog današnje tragedije u školi u Beogradu.

Ministar prosvjete Branko Ružić rekao je na konferenciji za novinare da će trodnevna žalost trajati od petka, 5. maja, do nedjelje, 7. maja.

Prema njegovim riječima, nastava zbog ovog tragičnog događaja u popodnevnoj smjeni danas neće biti održana, a od sutra će otpočinjati sa minutom šutnje.

Srbijanski ministar Ružić uputio je saučešće povodom, kako kaže, najveće tragedije koja je zadesila Srbiju i njen obrazovni sistem u novijoj historiji.

“Ovaj bestijalni čin se prvi put desio u našoj istoriji. Osmoro djece je, nažalost, izgubila život i radnik obezbjeđenja. Djecu roditeljima niko ne može da vrati”, rekao je Ružić na vanrednoj konferenciji za novinare.

Ružić je zahvalio zdravstvenim radnicima koji su zbrinuli ranjene i rekao da se svi mole Bogu za hospitalizovane (šest učenika i nastavnicu).

Podsjetimo, u jutarnjim satima srijede dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Radiosarajevo.ba

Više iz rubrike

Back to top button