Svijet

SIGURNOSNE KAMERE ZABILJEŽILE TRENUTAK UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Muškarac nožem izbo imama na sedždi

Muškarac star 32 godine uhapšen je u nedjelju zbog sumnje da je nožem napao imama u džamiji u New Jerseyju, navodi se u saopštenju Tužilaštva okruga Pasaic.

Serif Zorba uhapšen je jer je nožem ubo imama Sayeda Elnakiba iz Omar džamije u Patersonu, New Jersey. Elnakib, koji je u stabilnom stanju, izboden je nožem tokom klanjanja sabaha, prve dnevne molitve, u 5:30 sati dok su džematlija bile na sedždi, rekao je portparol džamije Abdul Hamdan za CNN.

Na snimku s nadzornih kamera vidi se grupa vjernika u džamiji smještena u pet dugih redova (safova). Dok su vjernici bili na sedždi, osoba koja je nosila duksericu iz trećeg reda gazeći preko vjernika došla je do imama kojeg je onda napala, prenosi N1.

Džemat je hitno reagovao, a napadač je pokušao da se probije kroz masu kako bi pobjegao iz džamije.

Serif Zorba se tereti za ubistvo u pokušaju prvog stepena, posjedovanje oružja trećeg stepena u protivpravne svrhe i četvrtostepeno nedozvoljeno držanje oružja, navodi se u saopštenju Tužilaštva okruga Pasaic.

On će se danas pojaviti pred Centralnim sudskim procesnim sudom, dodano je još iz Tužilaštva.

Bulent Can, viši pomoćnik tužioca, rekao je za CNN da još istražuju motiv. Ukoliko se utvrdi da je Zorba kriv prijeti mu maksimalna kazna do 26 godina zatvora.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Sadnžak Danas

Više iz rubrike

Back to top button