Politika

NEMA ODUSTAJANJA! Tahiri: Kurti i Osmani su odustali od toga da Srbija prizna Kosovo

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova (PDK) Abelard Tahiri istakao je da Kosovo neće odustati od toga da ga prizna Srbija iako su to, kako dodaje, učinili premijer Albin Kurti i predsjednica Vjosa Osmani, prenosi Koha.

Tahiri je kazao da se Kosovo nije odreklo priznanja, ali da je to učinio premijer Albin Kurti.

“Nećemo odustati zbog neuspjeha lidera kao što su Albin Kurti i Vjosa Osmani. Ne odustajemo od priznanja koje će utrti put za članstvo u međunarodnim organizacijama”, izjavio je Tahiri.

Tahiri je nakon sjednice Predsjedništva Skupštine rekao da se Srbima na Kosovu nameće volja Beograda, ali da je ustavnost Kosova ono što treba da bude važno.

“Potpuno je nebitno šta Vučić kaže o Kosovu. Ustavnost Kosova je veoma važna. Volja Beograda nam se ne može namjetnuti. Građani koji žive na Kosovu su taoci politike Beograda, ne usuđuju se da žive u multietničkom društvu, plaše se politike Beograda, bilo da je riječ o tablicama ili o integraciji u multietničko društvo”, naglasio je.

Kada je riječ o radu Komisije za izbornu reformu, Tahiri je kazao da je konačno jučer glasala komisija, a da će sve vrijeme izbore na Kosovu pratiti posmatrači Evropske unije i sve preporuke se moraju poštovati.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Koha Ditore

Više iz rubrike

Back to top button