Region

SRAMOTA! U Tirani na Međunarodnoj konvenciji o turizmu Kosovo prikazano kao dio Srbije

Društvene mreže bruje zbog mape koja se pojavila tokom drugog dana Međunarodne konvencije o turizmu u Tirani, na kojoj je Кosovo prikazano kao dio Srbije.

Naime, tokom sastanka ministarke turizma Belinde Balluku sa investitorima, na panou koji se nalazio iza govornika, prikazana je mapa Albanije na kojoj se vide i granice okolnih zemalja, između ostalih i Srbije.

Međutim, kako navodi albanski portal Dosja, od toga da je na mapi Кosovo prikazano kao dio Srbije, gora je činjenica ta što se niko u Albaniji povodom tog skandala nije oglasio.

„Niko od članova kabineta, pa ni sam premijer Edi Rama, nije reagovao na ovu mapu. Svi su zatvorili oči pred ovim“, piše portal Dosja.

Historičar i istaživač Ardian Muhaj je u objavi na Twitter-u naveo da je šteta što se Kosovo u Tirani pojavljuje na mapi kao dio Srbije, dok se Sjeverna Makedonija pojavljuje sa ažuriranim imenom.

“Kakva šteta… U Tirani, na sastanku sa ministrima vlade, Kosovo se pojavljuje na mapi kao dio Srbije, dok se Sjeverna Makedonija pojavljuje sa ažuriranim imenom… Čak i mape dolaze iz Beograda…!”, naveo je Muhaj.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button