Hronika

POLICIJA KOSOVA Horor u bolnici u Peći: Tijelo mrtvorođene bebe greškom stavili u veš mašinu

Policija Kosova saopćila je da su Državno tužilaštvo i Inspektorat zdravstva pokrenuli istragu protiv ginekološkog odjeljenja Opće bolnice u Peći, a nakon što je otkriveno da je neko na odjeljenju greškom stavio tijelo mrtve bebe u veš mašinu, iz koje je izvađeno u komadima.

Otac bebe rekao je da je slučaj šokirao njegovu porodicu, kao i da je čitava stvar otkrivena kada je bolnica odbila da preda tijelo bebe. Otac nikada nije prestao pokušavati doći do istine o svojoj mrtvoj bebi, ali se šokirao kada je svojim očima vidio ostatke svoje bebe, nakon što je iznjeta iz bolničke veš mašine između čaršava.

Slučaj je potvrdila Policija Kosova, koja je saopćila da istragu sprovode Državno tužilaštvo i Zdravstveni inspektorat.

“Policija je obaviještena o slučaju koji se desio u Regionalnoj bolnici u Peći i odmah je izašla na lice mjesta, državni tužilac također. Na lice mjesta izašli su i zdravstveni inspektori. Slučaj, po nalogu Državnog tužioca, istražuju Državni tužilac i zdravstveni inspektori”, navodi se u saopćenju Policije.

Izvori u Pećkoj bolnici kažu da bolnica po svaku cijenu pokušava da sakrije slučaj, vršeći pritisak na osoblje kako ne bi došlo do informacija iz bolnice. Čak pokušavaju da svu krivicu prebace na spremačice, kako bi sačuvali medicinsko osoblje sa Ginekologije.

U međuvremenu se oglasila i Opća bolnica u Peći, koja je na svom sajtu objavila da je u ovom slučaju suspendovano sedam zaposlenih i da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

“Slučaj je još u postupku istrage i čim istražni organi i zdravstvena inspekcija budu izašli sa nalazima i konačnim postupkom, javnost će biti obaviještena sa detaljima i adekvatnim mjerama predviđenim zakonom”, navodi se u saopćenju.

Portparol Osnovnog tužilaštva u Peći Shkodran Niki rekao je da se slučaj dogodio prošle nedjelje i da je u toku početna faza istrage, piše Blic.

“U početnoj smo fazi istrage i ne možemo da podijelimo više informacija zbog osjetljivosti slučaja. Tužilac slučaja se sastao sa roditeljima bebe i obavijestio ih o cijelom slučaju”, rekao je on.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Radiosarajevo.ba

Više iz rubrike

Back to top button