Region

NAPETOST RASTE Vučić nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost: “Najteža noć je pred nama, izdao sam naređenja”

Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost Srbije održana je večeras u 19 sati, a predsjedavao je predsjednik zemlje Aleksandar Vučić. “Analizirali smo sve što se desilo na Kosovu. Događa se ono što smo najavili juče kao i prethodnih dana i sedmice. Imate bezbroj neistina, falsifikata, laži o onome što se zbiva na terenu. Na samom terenu se vodi bitka za opstanak naroda na svojim ognjištima.

Policija Kosova nema nikakvo pravo, osim da to bude u skladu sa Briselskim sporazumom, da bude na terenu osim na sjeveru. Oni su upadali i danas, i jučer, a mnogi se prave da ih nisu vidjeli na Gazivodama”, rekao je Vučić.

On je naglasio da je riječ o “pokušaju završavanja srpskog problema na Kosovu”, u kojoj učestvuju i premijer Kosova Albin Kurti i dobar dio međunarodne zajednice.

“Barikade niko iz Beograda nije naredio”, rekao je on.

“Ono što je za nas važno je da pozovemo na očuvanje mira, smirivanje situacije, pozivam Srbe da ne nasjedaju na provokacije. Danas je za mene najteži dan, najteža noć je pred nama. Naše je da pozivamo na mir, da tražimo da niko ne dira KFOR ili Euleks, pozivamo da uhapšenog Srbina puste na slobodu” poručio je Vučić.

On je istakao i da je pred Srbima na Kosovu teška noć.

“Preduzeli smo odgovarajuće mjere i izdao sam naređenja, ponosan sam na naše vojnike i policajce, nikada u posljednjih nekoliko decenija nismo imali ovakav odziv da se stave na raspolaganje otadžbini”, rekao je Vučić.

“Prije nego što dobiju bilo kakvo naređenje, milion puta ćemo pokušati da sačuvamo mir”, istakao je Vučić.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Radiosaeajevo.ba

Više iz rubrike

Back to top button