Politika

ŠEF KABINETA PREDSJEDNICE Vela: Informacije o raspoređivanju specijalne policije na sjeveru netačne, tu djeluju redovne jedinice

Šef kabineta predsjednice Vjose Osmani Blerim Vela demantovao je informaciju koju su objavili mediji o raspoređivanju jedinica specijalne policije Kosova na sjeveru.

“Imajte na umu da informacije o raspoređivanju jedinica specijalne policije Kosova na sjeveru nisu tačne. Tu djeluju redovne policijske jedinice. Za zvanične informacije pratite saopštenja Policije Kosova”, napisao je on na Twitteru.

Vela je ocjenio i da je Srbija “jednostrano prekršila briselske sporazume o raspuštanju svojih nelegalnih struktura na Kosovu”, nakon što su predstavnici kosovskih Srba odlučili da napuste institucije Kosova. Kako je poručio institucije će ostati multietničke i reprezentativne za sve zajednice.

„Srbija primorava i podstiče kosovske Srbe da napuste posao u institucijama Kosova. Ovaj čin podsjeća na rusko huškanje u Donbasu 2014. godine“, napisao je Vela na Twitteru.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online

Više iz rubrike

Back to top button