Region

POLICIJA Muškarac bejzbol palicom pretukao bivšu i njenog novog momka

Muškarac iz Hrvatske, Igor (49) je proglašen krivim i osuđen jer je drvenom palicom pretukao bivšu djevojku i njenog novog momka ispred dućana.

Prema presudi, on je prošle godine u oktobru ispred trgovine u Karlovcu “na naročito drzak i bezobrazan način remetio javni red i mir”.

“Bez ikakvog povoda i razloga palicom po leđima udario je mladića D. i svoju bivšu djevojku M., uslijed čega im je nanio lake tjelesne ozlijede. Dakle, na naročito drzak i bezobrazan način remetio je javni red i mir”, zaključila je prekršajna sutkinja.

Igor se nije odazivao brojnim sudskim pozivima pa mu je suđeno u odsutnosti. Žrtva, mladić kojeg je udario, pojavila se na ročištu i ispričala kako se sve dogodilo.

“Nakon pomaganja prijatelju cijepati drva, došao sam s djevojkom do tog dućana. Uzeli smo neko piće i pokraj dućana stajali i pričali. U jednom trenutku zaustavilo se neko vozilo iz kojeg je izašao Igor, kojeg poznajem iz viđenja, s drvenom palicom u ruci.

Bez ikakvog povoda i razloga zamahnuo je palicom i udario me po leđima. Od udarca sam pao na tlo, djevojka mi je priskočila upomoć, pa je poslije i nju udario. Pozvao sam policiju, a oni su zvali hitnu, pa sam im ispričao što se dogodilo”, rekao je napadnuti mladić.

“Hitna me je odvezla u bolnicu gdje sam pregledan i utvrđene su lakše tjelesne povrede jer ništa nije slomljeno, samo je bio hematom. Nemam pojma zašto se sve to dogodilo. Tek kasnije sam saznao je da je moja djevojka prije hodala s Igorom”, svjedočio je pretučeni mladić.

U bolnici na pregledu završila je s njim i djevojka koja je također bila lakše povrijeđena. Igor je kažnjen s 1150 kuna i mora platiti 300 kuna troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Danica

Više iz rubrike

Back to top button