Region

DIVLJI ZAPAD Muškarac pucao na radnike koji su mu došli isključiti struju

Muškarac inicijala B. K. iz Bosanskog Novog, Bosna i Hercegovina, osumnjičen je da je pucao na dvojicu radnika “Elektrokrajine” i polomio im kutiju s alatom kada su oni došli da mu isključe struju na poslovnom objektu zbog duga saopćeno je iz “Elektrokrajine”.

– Napad se desio kada su radnici Terenske jedinice Bosanski Novi, po standardnom nalogu Direkcije za tržišno snabdijevanje “Elektroprivrede RS”, došli da s mreže isključe brojilo poslovnog objekta dotičnog kupca zbog duga za neplaćenu električnu energiju –  navode iz “Elektrokrajine”.

Kako ističu iz “Elektrokrajine”, napadač je prema radnicima uperio oružje duge cijevi i iz neposredne blizine ispalio jedan hitac, te nogama šutirajući polomio kutiju s radnim alatom koji su koristili radnici.

– Kada je po drugi put repetirao oružje, radnici su otrčali u službeno vozilo i istim se udaljili. Odmah su pozvali policiju, koja je došla na lice mjesta, privela napadača i izvršila pretres imovine osumnjičenog – navode iz ove kompanije.

Uprava i kolektiv “Elektrokrajine” najoštrije su osudili brutalni napad i ugrožavanje života radnika, koji, kako navode, samo obavljaju svoj posao od kojeg prehranjuju porodice. Pozdravili su brzu reakciju policije koja je privela napadača.

Iz Policijske uprave Prijedor su naveli da su, nakon informacije da je B.K. iz Bosanskog Novog iz puške pucao u zrak, pretresli su objekat koji koristi, te su u pretresu oduzeti vojna puška s optičkim nišanom i okvirom sa šest metaka.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
crna-hronika.info

Više iz rubrike

Back to top button