Ekonomija

POTPAROL KEDS-A Buzhala: Kupio sam 10 metara drva, struja nije sigurna

Portparol Kompanije za distribuciju električne energije Kosova (KEDS) Viktor Buzhala izjavio je da bi građani trebalo da razmotre alternativne oblike grejanja tokom zimske sezone i dodao da je on za svoju kuću kupio 10 metara drva, prenosi Ekonomia Online.

“Ko želi da ima sigurnost u grejanju kada temperature idu na -10 stepeni treba da kupi drva ili pronađe alternativne forme. Drva sam kupio u kući u selu, nisam još kupio ovdje jer smo u pregovorima da postavimo Termokos, trebalo bi da bude lijepo vrijeme ali nije bilo”, rekao je on za T7.

Dodao je i da razmišlja da ako termokos ne bude radio da se vrati u šumu.

“Imam 10 metara drva u selu”, rekao je Buzhala.

Na Kosovu je ljetos bilo problema u snabdjevanju električnom energijom, a vlasti u Prištini su prve u ovom dijelu Evrope uvele svakodnevne višesatne restrikcije struje.

Prošle nedjelje KEDS je saopštio da je uslijed pada temperatura na Kosovu zabilježen porast potrošnje struje za 12 odsto u odnosu na isti period prošle godine i apelovao na građane da ne koriste struju za grejanje, navodeći da će rekordno povećanje potrošnje električne energije otežati rad elektroenergetskog sistema na Kosovu.

Tada je takođe apelovano na građane da pronađu alternative za grejanje, kako bi se lakše “pregurala zima”.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Ekonomia Online

Više iz rubrike

Back to top button