Svijet

INVAZIJA NA UKRAJINU Rusi izdali nove naredbe za Ukrajinu, postavili novi prioritet

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu naredio je generalima da im prioritet bude uništavanje ukrajinskih raketa dugog dometa i artiljerijskog oružja isporučenog sa Zapada, nakon što su ga ukrajinske snage koristile za napad na ruske logističke linije, prenosi Reuters. 

Gotovo pet mjeseci nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin naredio invaziju na Ukrajinu, ruske snage prodiru kroz područje Donbasa u istočnoj Ukrajini i sada drže otprilike petinu zemlje.

Šojgu, jedan od Putinovih najbližih saveznika, posjetio je skupinu Vostok koja se bori u Ukrajini, saopćilo je Ministarstvo odbrane.

Šojgu je “naredio generalima da daju prioritet uništenju raketa dugog dometa i artiljerijskog oružja”, dodaje se u saopćenju.  

Rusko ministarstvo odbrane navelo je da je to oružje korišteno za granatiranje stambenih područja Donbasa pod ruskom kontrolom i za namjerno paljenje polja pšenice i silosa za skladištenje žitarica. Reuters nije uspio provjeriti informacije s fronta ni s jedne strane.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
FENA

Više iz rubrike

Back to top button