Ekonomija

ALBIN KURTI Vlada obećava subvencije do 300 eura kako bi “svaka porodica imala bar jednog zaposlenog”

Premijer Kosova Albin Kurti predstavio je u subotu šemu “Vlada za porodice” čiji je cilj da svaka porodica na Kosovu ima najmanje jednog zaposlenog člana, prenosi Koha.

On je rekao da je glavni uslov za korišćenje ove šeme da osoba koja traži posao nema zaposlenog člana porodice, a Vlada se obavezala da će šest mjeseci zaredom subvencionisati do 70 odsto bruto plate radnika, uz subvenciju do maksimalno 300 eura.

“Od ponedjeljka sve što treba da uradite kao građanin koji traži posao i ispunjava ovaj uslov, i kao privatni poslodavac koji traži radnika, jeste da pošaljete relevantna dokumenta kancelarijama za zapošljavanje u vašim opštinama”, rekao je Kurti.

On je istakao da će detalje nove šeme u ponedjeljak saopštiti Ministarstvo finansija.

“Činimo veoma važan korak ka Šemi zagarantovanog zapošljavanja, kao našoj vladinoj politici za garantovanje zapošljavanja. Istovremeno, uspostavljamo novi standard politika zapošljavanja koje povećavaju blagostanje građana”, rekao je on.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Koha Ditore

Više iz rubrike

Back to top button