Region

TELEVIZIJA ŠIRENJE RUSKOG UTJECAJA: Russia Today otvara predstavništvo u Srbiji

Ruska državna televizija “Russia Today” otvoriće svoje predstavništvo u Srbiji, saznaje Nova.rs. Riječ je o TV stanici kojoj je EU zabranila emitovanje zbog „podsticanja i podrške ruskoj agresiji” na Ukrajinu.

Da je u pripremi otvaranje tog kanala, potvrdila je za Nova.rs glavna i odgovorna urednica Sputnjik Srbija Ljubinka Milinčić.

„Da li sada treba da vam odajem tajnu ili ne? Ostavite da to oni kažu“, kaže urednica Sputnjika Srbija.

Inače, Savjet EU je još u martu odlučio da obustavi distribuciju ruskih državnih medija „Russia Today“ i „Sputnjik“ na teritoriji cijele EU. Kako su prenijeli mediji, sankcije pokrivaju sva sredstva za prenos i distribuciju, kao što su kablovska, satelitska, IPTV, platforme, web stranice i aplikacije, a sve relevantne licence, ovlaštenja i dogovori o distribuciji su suspendovani, naveli su u Savjetu EU.

U Briselu su ocjenili da su ta dva medija važni instrumenti u „podsticanju i podršci ruske agresije” protiv Ukrajine i da predstavljaju „značajnu i direktnu prijetnju javnom redu i bezbjednosti EU”.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Slobodna Bosna

Više iz rubrike

Back to top button